Начало » Новини » Медика за втора година беше спонсор на финалното състезание по оказване на първа помощ

Медика за втора година беше спонсор на финалното състезание по оказване на първа помощ

Медика за втора година беше спонсор на  финалното състезание по оказване на първа помощ

На 29 май в парковото пространство пред НДК над 150 участници, доброволци и приятели на Столичната организация на БЧК се събраха на заключително състезание между ученическите екипи по първа помощ. В него се включиха победителите от състезанията на териториално ниво, проведени в периода от 10 до 16 май 2014г.

В териториалните прегледи участваха повече от 60 ученически екипа по първа помощ от шести и девети клас от над 45 столични училища. На шест състезателни пункта, пред погледите на много зрители и оценявани от висококвалифициран съдийски състав от лекари и членове на Младежкия авариен екип - София, състезателите доказваха познанията си по оказване на първа долекарска помощ на пострадали в различни ситуации.

Състезатели, съдии, статисти, доброволци и служители на СО на БЧК носеха тениски с логото на БЧК и Медика, която дари на участниците също и комплекти за оказване на първа помощ при пътуване. Всички участници получиха медали и подаръци, а най-добрите бяха отличени с купи и грамоти. Медика, получи специални благодарности за дарението, както от ръководството на столичната организация на БЧК, така и от централното ръководство и участниците в прегледа.